اختلافات بر سر کنکور ۱۴۰۴؛ بلاتکلیفی دانش‌آموزان پشت کنکوری! | معمای پیچیده سرنوشت پشت کنکوری‌ها!

اختلافات جدید میان شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای سنجش و پذیرش دانشجو، باعث ایجاد بلاتکلیفی و نگرانی میان دانش‌آموزان پشت کنکوری برای کنکور ۱۴۰۴ شده است.

اختلافات بر سر کنکور ۱۴۰۴؛ بلاتکلیفی دانش‌آموزان پشت کنکوری! | معمای پیچیده سرنوشت پشت کنکوری‌ها!
صفحه اقتصاد -

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، از آخرین پیگیری‌ها درباره وضعیت کنکور ۱۴۰۴ و مصوبات جدید شورای سنجش و پذیرش دانشجو خبر داد.

وی اظهار کرد: آخرین پیگیری‌های ما به جلسه ۱۰ فروردین شورای سنجش و پذیرش دانشجو برمی‌گردد که در آن جلسه، سه مصوبه جدید برای کنکور ۱۴۰۴ به تصویب رسید.

عظیمی‌راد با اشاره به مشکلات پیش‌آمده در تصمیمات گذشته گفت: در ابتدا، اشتباهی در نهاد قانونگذاری کشور صورت گرفت. شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌طور نادرست وارد موضوع تأثیر قطعی معدل شد، در حالی که این تصمیم باید در مجلس گرفته می‌شد. پس از آن، یک اصلاح انجام شد که حذف پایه دهم اقدام خوبی بود، اما یک اصلاح مقدماتی بود و در نهایت نیاز به اصلاحات بیشتر داشت.

وی ادامه داد: کمیسیون آموزش، سازمان سنجش و وزارت آموزش و پرورش بر این باور بودند که باید پایه یازدهم نیز تأثیر مثبت می‌داشت، اما شورای عالی انقلاب فرهنگی از پذیرش این پیشنهاد خودداری کرد. پس از آن، رئیس‌جمهور مسئولیت این موضوع را به شورای عالی آموزش و پرورش سپرد که در نهایت این شورا مصوباتی را به تصویب رساند.

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس توضیح داد: مهم‌ترین مصوبه‌ای که در شورای عالی آموزش و پرورش به تصویب رسید این بود که دروس پایه یازدهم به ۶ درس کاهش پیدا کند و هیچ‌گونه عطف‌به‌ماسبق شدن برای این پایه در نظر گرفته نشود. این به معنای آن است که دانش‌آموزانی که پیش از این آزمون نهایی پایه یازدهم را نداده‌اند، دیگر نیازی به شرکت در آن نخواهند داشت، که این مصوبه کاملاً منطق عدالت‌گونه دارد.

وی سپس به چالش جدیدی که بعد از ابلاغ این مصوبه به وجود آمد اشاره کرد و گفت: متأسفانه در شورای عالی انقلاب فرهنگی، زمانی که رئیس‌جمهور این مصوبه را ابلاغ کرد، در آنجا قانونی قید شده مبنی بر اینکه هر آنچه در شورای عالی آموزش و پرورش تصویب شود، باید برای تأیید نهایی به شورای سنجش و پذیرش دانشجو ارسال شود. این شرط، چالش‌زا شد. چراکه دانش‌آموزان عزیز بر اساس اظهارات رسمی وزیر آموزش و پرورش، سخنگوی دولت، وزیر علوم، آقای دکتر منادی رئیس کمیسیون آموزش و بنده به عنوان سخنگوی کمیسیون، بر این باور بودند که مصوبات شورای آموزش و پرورش نهایی و قطعی است.

عظیمی‌راد ادامه داد: دانش‌آموزان، چه دوازدهمی‌ها و چه پشت‌کنکوری‌ها، بر اساس همین اعلام‌های رسمی، زمان و برنامه‌ریزی مطالعاتی خود را تنظیم کرده بودند. اما در اواخر اسفند، شورای سنجش و پذیرش دانشجو جلسه‌ای برگزار و برخلاف انتظار، مصوبه مهم عطف‌به‌ماسبق نشدن شورای آموزش و پرورش را رد کرد. این اقدام باعث شد جامعه زیادی از دانش‌آموزان، به‌ویژه پشت‌کنکوری‌ها، دچار آسیب و بلاتکلیفی شوند.

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی توضیح داد: پس از موضوعات پیش آمده، جلسه‌ای با حضور اعضای کمیسیون و مسئولان مربوطه در تاریخ ۱۰ فروردین برگزار شد که در آن سه مصوبه جدید به تصویب رسید.

وی جزئیات این مصوبات را این‌گونه بیان کرد: اولین مصوبه این بود که تأثیر مثبت پایه یازدهم برای کنکور ۱۴۰۴ اجرایی شود. دومین مصوبه این بود که عطف‌به‌ماسبق نشدن آزمون‌های پایه یازدهم همان‌طور که در مصوبه شورای آموزش و پرورش آمده بود، مورد تأیید قرار گیرد. و سومین مصوبه این بود که در صورتی که شورای عالی انقلاب فرهنگی عطف‌به‌ماسبق نشدن را نپذیرد، تعداد دروس شش پایه یازدهم کاهش یابد و تعداد پیشنهادی دو درس بود.

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس در ادامه به چالش‌های موجود در فرآیند تصمیم‌گیری اشاره کرد و گفت: در جلسه‌ای که با حضور سه وزیر و هفت عضو کمیسیون آموزش برگزار شد، اعلام کردیم که طبق نامه رسمی دکتر خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای سنجش و پذیرش دانشجو می‌تواند تصمیم‌گیری کند. متأسفانه برخی از اعضا از ترس مغایرت با مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، تصمیمات شورا را به این نهاد ارجاع دادند.

عظیمی‌راد با بیان نگرانی‌ها از ایجاد دو قطبی بین دوازدهمی‌ها و پشت کنکوری‌ها گفت: ما نمی‌خواهیم فضای جامعه را تقسیم کنیم. تمام تلاش ما این است که تصمیمی منطقی و عادلانه برای همه داوطلبان گرفته شود. هدف ما این است که تصمیمات نهایی به نفع نظام آموزشی کشور و به نفع تمامی داوطلبان باشد تا فضای آرامی برای مطالعه و آمادگی کنکور فراهم شود.

سخنگوی کمیسیون آموزش در پایان ابراز امیدواری کرد که شورای عالی انقلاب فرهنگی در جلسه روز سه‌شنبه خود یکی از سه پیشنهاد شورای سنجش و پذیرش دانشجو را تصویب کند و افزود: انتظار داریم که این تصمیمات عدالت آموزشی را تحقق بخشند و شرایط آرامی برای دانش‌آموزان فراهم شود تا بتوانند بدون دغدغه به تحصیل خود ادامه دهند.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه

آخرین اخبار