
محمد امین سیدی شهردار سراوان که استعفا داد، کیست؟
آیا متواری بودن شهردار سراوان حقیقت دارد؟
فرماندار سراوان ضمن تکذیب شایعه متواری شدن شهردار سراوان، گفت: وی از سمت خود استعفا داده است.
از صبح روز گذشته خبری مبنی بر «متواری شدن شهردار سراوان و چند تن از کارکنان این نهاد» در فضای مجازی استان سیستان و بلوچستان در حال انتشار است.
تسنیم موضوع از فرماندار شهرستان سراوان جویا شده، سعید تجلیلی با تکذیب شایعه متواری شدن شهردار سراوان، اظهار داشت: وی از سمت خود استعفا داده است.
وی با تاکید بر اینکه مباحث منتشر شده در این رابطه در فضای مجازی به طور کامل شایعات مجازی است، گفت: بدیهی است که مردم باید چنین موضوعاتی را از طریق خبرگزاریها و سایر رسانههای رسمی دنبال کنند و اهمیتی برای شایعات در فضای مجازی قائل نشوند.
در حال حاضر سرپرست شهرداری مشخص شده، اما به طور مکتوب از سوی شورای شهر به فرمانداری اعلام نشده است.
معرفی شهرستان سراوان
موقعیت جغرافیایی و زیست محیطی شهرستان سراوان
موقعیت جغرافیایی شهرستان سراوان در نقشه، 62 درجه و 20 دقیقه طول جغرافیایی و 27 درجه و 22 دقیقه عرض جغرافیایی می باشد. ارتفاع این شهرستان از سطح دریا 1165 متر و مسافت آن تا تهران 1906 کیلومتر است. شهرستان سراوان با مساحت 16096 کیلومتر مربع دارای 8 دهستان بنام های گشت، حومه، ناهوک، جالق، کله گان، کوهک و اسفندک، کشتگان، بم پشت می باشد و مردم این شهرستان با گویش بلوچی صحبت می کنند.
آب و هوای شهرستان سراوان در تابستان گرم و خشک و در زمستان معتدل است. کوه های کوه سفید گشت ، کوه سرخ در بم پشت ، از مرتفع ترین کوههای این شهرستان محسوب می شوند . رشته کوه سیاهان طولانی ترین رشته کوه در این شهرستان می باشد که از نزدیکی های تفتان شروع و تا ناهوک در محدوده پاکستان ادامه دارد . از رودخانه های شهرستان سراوان می توان به ماشکید، سیمش و روتک اشاره نمود.
محصولات کشاورزی شهرستان سراوان
خرما، مهمترین محصول کشاورزی شهرستان سراوان است. شهرستان سراوان با دارا بودن نخلستانهای عظیم به عنوان قطب تولید خرما و در نوع خود بهترین خرمای مضافتی ایران را داراست. 60 نوع مختلف از خرما در این شهرستان کشت می شود که در نوع خود بی نظیر است. خرمای مضافتی داودی،مضافتی معمولی،ربی سیاه هسته،زرد دان، ربی معمولی، حلیله ، راسکوائی، دنبه، ودرود، گرارمال، ربی دان ، یک مشتی، رنگنو، ماکیلی، گوزلو، حلیله دان، شندشکن ، پیو، مرس، سراسپید، دیداری، سبزو ،خشکیج، بهن لدی، وش کنک، ببگمه جنگی ، پیمازو، سونت گراگ، زرد دان شهر ، جرپان، سکی دان، چرپان بادو، هادوکی، پشتو، گهربا، دگو، کلوت، ساپو ، کروچ بی هسته، کلگی، برنی، وشتام ، دراز دان، گلدو، جوزبولک، کیاس کنک، وشدان، جوابنزین، شکری کنک، شکری، ابو از مشهور ترین انواع خرمای شهرستان سراوان می باشند. دیگر محصولات از قبیل گندم، محصولات گلخانه ای و جو، انار، انگور، برنج، پرتقال، لیمو، گوجه نیز در شهرستان سراوان کشت می شود.
پیشینه تاریخی شهرستان سراوان
پیش از سال 1305 شمسی نام این محل «شستون» بود که به تدریج بر وسعت آن افزوده شد و به سراوان معروفشد. آثار به دست آمده در سراوان نشان می دهد که این شهرستان سابقه تاریخی و تمدن بسیار کهنی دارد. سراوان در سال 1326 به شهرستان تبدیل شده است.
خوراک در شهرستان سراوان:
خوراکهای محلی با استفاده ازمواداولیه موجود درمنطقه تهیه می شود که از معروف ترین آنها میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:
1. شو لو و کشک از آرد ذرت آرد گندم و ادویه مخصوص تهیه می شود .
2. تباهه خوراکی از گوشت بوده که گوسفند را به مدت یک تا دو سال پروار و ذبح می کنند ، گوشت انرا تکه تکه کرده و پس از اندود نمک ، زرد چوبه و پودر انار دانه معمولا در فضای باز و یا داخل اتاق بزرگ آویخته و پس از خشک شدن در فصل زمستان از آن استفاده می گردد .
کپی شد! |