صفحه اقتصاد گزارش می دهد:

جزئیات تصمیمات مهم کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲

در نشست روز سه شنبه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ ۴ تصمیم مهم برای بودجه سال آینده  اتخاذ شد. چه تصمیماتی برای بودجه 1402 گرفته شد؟

جزئیات تصمیمات مهم کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 1402

در نشست کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ ، چهار تصمیم مهم برای بودجه سال آینده اتخاذ شد. در این مطلب به تصمیمات مهم در لایحه بودجه 1402 می پردازیم.
به گزارش صفحه اقتصاد ، تکلیف به خودروسازان برای واگذاری خودروهای تولیدی در بورس، افزایش ۲۰درصدی عوارض خروج از کشور نسبت به سال جاری، برخی معافیت‌های مالیاتی و عوارض برای کلیه رده‌های بسیج و افزایش هزینه دادرسی شورای حل اختلاف در دعاوی از جمله تصمیمات مهم اتخاذ شده ازسوی کمیسیون تلفیق بود.
به این ترتیب براساس مهم‌ترین مصوبه کمیسیون تلفیق، اعضای این کمیسیون خودروسازان را مکلف کردند در سال آینده خودروهای تولید شده خود را در بورس عرضه کنند. رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق با اعلام این خبر گفت: کمیسیون تلفیق تصویب کرد که شرکت‌های خودروساز داخلی موظف هستند تا براساس برنامه تولیدی طبق بند ۵ ماده ۵۸ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی به تصویب شورای رقابت می‌رسد، از ابتدای سال آینده خودروهای تولیدی خود را از طریق بورس کالا و براساس ضوابط مربوطه عرضه کنند.

همچنین شورای رقابت موظف است براساس بند ۵ ماده ۵۸ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ تا پایان فروردین‌ماه سال آینده قیمت جدید خودروها را براساس آنالیز هزینه تمام شده و با در نظر گرفتن هزینه‌های تحقیق و توسعه و هزینه‌های مالی مرتبط با فعالیت‌های تولیدی مورد تایید حسابرس محاسبه و در بازه‌های حداکثر سه ماهه مجددا به‌روزرسانی کنند. وی افزود: شرکت‌ بورس کالا موظف است ۸۵ درصد مابه‌التفاوت قیمت کشف شده در بورس کالا و قیمت مصوب شورای رقابت را به حساب تمرکز وجوه وزارت کشور و سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها واریز کند تا برای توسعه حمل و نقل عمومی درون شهری متناسب با شاخص جمعیت و محرومیت در قالب پرداخت به ذی‌نفع نهایی با نظارت وزارت کشور در اختیار شهرداری‌ها قرار دهند.

ایسنا نوشت: وی درباره این مصوبه توضیح داد: با این مصوبه شرکت‌های خودروسازی باید کل تولیدات خود را در بورس عرضه کنند و مابه‌التفاوت قیمتی که شورای رقابت آنالیز می‌کند و همچنین قیمتی که در بورس عرضه می‌شود، ۸۵ درصد آن باید صرف حمل و نقل درون شهری با اولویت مناطق محروم و کم برخوردار شود. این مصوبه برای مقابله با سوداگری و دلالی است.

افزایش عوارض خروج از کشور

یکی دیگر از مصوبات روز گذشته کمیسیون تلفیق، افزایش ۲۰ درصدی عوارض خروج از کشور در سال آینده بود. به گفته زارع ۳۰درصد منابع درآمدی عوارض خروج از کشور که با تخصیص ۱۰۰ درصد در اختیار وزارت میراث فرهنگی صنایع‌دستی و گردشگری قرار می‌گیرد صرف ایجاد زیرساخت‌های گردشگری فعالیت‌های فرهنگی، آموزشی، حوزه گردشگری و حمایت از فعالیت‌های بخش خصوصی جهت معرفی کشور خواهد شد.

معافیت برای کلیه رده‌های بسیج

زارع در ادامه تشریح مصوبات کمیسیون تلفیق از معافیت کلیه رده‌های بسیج مستضعفین‌(پایگاه‌ها و حوزه‌های بسیج) پاسگاه‌ها، کلانتری‌ها و موزه‌های دفاع مقدس از پرداخت حق انشعاب برق، گاز، آب و فاضلاب خبرداد.

سخنگوی کمیسیون گفت: کمیسیون مصوب کرد تا کلیه طرح‌(پروژه‌های) زودبازده و عام‌المنفعه که توسط نیروهای داوطلب بسیجی و بسیج سازندگی و گروه‌های جهادی در مناطق محروم و کم‌برخوردار روستایی و شهری و استانی اجرا می‌شود از پرداخت هرگونه مالیات و عوارض معاف هستند.

هزینه دادرسی محاکم بیشتر می‌شود

سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۲ در خصوص مصوبه دیگر این کمیسیون اعلام کرد: یک درصد از منابع حاصل از وصول عوارض کالا و خدمات سازمان‌های مناطق‌ آزاد صرف اشتغال در کمیته‌امداد به‌میزان ۶۰ درصد و سازمان بهزیستی به‌میزان ۴۰ درصد می‌شود؛ در سال آینده نرخ چهار درصد حقوق گمرکی واردات کالاهای اساسی و دارو از چهار درصد به یک درصد تقلیل پیدا می‌کند. همچنین وزارت راه و شهرسازی مجاز شد در راستای نگهداری راه‌های کشور و تجهیزات توسعه راهدارخانه‌ها جهت مقابله و پیشگیری از بلایای طبیعی نسبت به واردات ماشین‌آلات و تجهیزات موردنیاز سازمان راهداری با عمری کمتر از پنج سال با استفاده از معافیت عوارض و حقوق گمرکی و بازرگانی اقدام کند. همچنین کمیسیون تصویب کرد تا هزینه دادرسی شورای حل اختلاف در دعاوی مالی به معادل ۸۰ درصد هزینه دادرسی رسیدگی به این دعاوی در محاکم دادرسی تعیین شود و افزایش یابد.

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار مرتبط سایر رسانه‌ها
    اخبار از پلیکان
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان