راهنمای انتخاب و خرید دوربین عکاسی و فیلمبرداری به زبان ساده

در این ویدئو از صفحه اقتصاد ، راهنمای انتخاب و خرید دوربین عکاسی و فیلمبرداری به زبان ساده از نظرتان می گذرد.

راهنمای انتخاب و خرید دوربین عکاسی و فیلمبرداری به زبان ساده

در این ویدئو از صفحه اقتصاد ، راهنمای انتخاب و خرید دوربین عکاسی و فیلمبرداری به زبان ساده از نظرتان می گذرد.

اگه میخوای دوربین عکاسی یا فیلمبرداری Mirrorless / DSLR بخری فکر میکنم خیلی راحت تو این اپیزود میتونی یاد بگیری چه مواردی رو باید بهش دقت کنی تا انتخاب درستی داشته باشی.

اندازه حسگر دوربین‌های دیجیتال

حسگر دوربین‌های دیجیتال در ابعاد مختلفی تولید می‌شوند. دوربین‌های حرفه‌ای‌تر، دارای حسگری بزرگ‌تر بوده و معمولا حسگر آن‌ها در قطع فول‌فریم و مدیوم فرمت است. دوربین‌های نیمه‌حرفه‌ای و آماتور نیز از حسگرهای APS-C استفاده می‌کنند. در دوربین‌های کامپکت و همچنین دوربین‌های موبایل، حسگر‌های کوچک‌تری استفاده می‌شود. دوربین‌های فول‌فریم دارای قیمت بالاتری بوده و لنزهایی که به آن‌ها اجازه می‌دهند تا از حداکثر توانایی‌شان استفاده کنند نیز معمولا گران‌تر از لنزهای معمولی هستند. در مقابل، دوربین‌هایی که از حسگر APS-C استفاده می‌کنند، قیمت به‌نسبت پایین‌تری دارند. این دوربین‌ها برای شروع عکاسی و همچنین عکاسی بصورت نیمه‌حرفه‌ای، گزینه‌ای مناسب هستند. در تصویر زیر می‌توانید مقایسه‌ای از ابعاد مختلف حسگر دوربین‌های عکاسی داشته باشید.

مقایسه ابعاد حسگر دوربین ها

دوربین‌های DSLR

DSLR مخفف عبارت انگلیسی Digital Single-lens Reflex Camera است که برگردان این عبارت به فارسی "دوربین دیجیتال تک‌لنزی بازتابی" است. این دوربین‌ها در ساختار خود از مکانیسم آینه‌ها برای انعکاس نور از لنز به منظره یاب اپتیکال (دریچه چشمی پشت دوربین که به وسیله نگاه کردن از داخل آن می‌توانید تصویری که لنز دریافت می‌کند، در آن تماشا کنید) این دوربین‌ها قادرند تصاویر با کیفیت بالایی را ثبت کنند و به صورت گسترده هم توسط بسیاری از حرفه‌ای‌ها و هم توسط بسیاری از تازه‌کارها از این دوربین‌ها استفاده می‌شود. در دوربین‌های DSLR کاربر می‌تواند از منظره یاب دوربین، صحنه‌ای که روبروی لنز قرار دارد را مشاهده کند و قبل از اقدام به عکس‌برداری، برای ثبت کادری زیبا صحنه‌ی روبروی لنز را ببیند. همچنین آینه موجود در دوربین هنگام فشار دادن دکمه شاتر از جلوی حسگر جابجا می‌شود تا راه رسیدن نور به سنسور (حسگر وظیفه ثبت تصویر را دارد) باز شود و تصویر ثبت شود.

دوربین‌های DSLR چه نکات مثبتی دارند؟

● قابلیت استفاده از لنز‌های متنوع: بسیاری از دوربین‌های دیگر مثل دوربین‌های کامپکت، قابلیت تعویض لنز را به کاربر نمی‌دهند و لنزی دائمی با قابلیت‌های محدود روی آن‌ها به صورت فیکس نصب شده است. اما لنزهای بسیار متفاوتی برای دوربین‌های DSLR موجود است و این یعنی با تعویض لنز قابلیت‌های دوربین مثل کیفیت تصاویر، عمق میدان، گستره زاویه دید و خصوصیات دیگر آن قابل تغییر خواهد بود.
● فوکوس خودکار سریع: دوربین‌های DSLR سیستم فوکوس خودکار پیشرفته‌ای دارند که به کاربر امکان تعقیب سوژه‌هایی که به سرعت در حرکت هستند را نیز می‌دهد. این یعنی با تنظیمات درست روی دوربین به راحتی می‌توانید بدون تار شدن تصویر از سوژه‌هایی که با سرعت بالایی در حرکتند نیز عکس‌برداری کنید. این قابلیت در بسیاری از رشته‌های عکاسی مثل عکاسی ورزشی، امری واجب است.
● عمر طولانی باتری با هر بار شارژ: در استفاده از این دوربین‌ها به واسطه مجهز بودنشان به منظره‌یاب اپتیکال و عدم نیاز به روشن بودن دائمی صفحه نمایشگر، انرژی زیادی را مصرف نمی‌کنند، درنتیجه زمان بیشتری طول خواهد کشید تا باتری دوربین به اتمام برسد و به بیان دیگر زمان بیشتری برای عکاسی در اختیار کاربر است.
● حافظه بالا: بر خلاف دوربین‌های قدیمی و فیلمی که تصاویر بر روی فیلم‌های عکاسی ذخیره می‌شدند، در دوربین‌های DSLR تصاویر بر روی کارت حافظه ذخیره می‌شوند و این کارت‌های حافظه فضای لازم برای ثبت تعداد زیادی تصویر را دارند. علاوه بر این، دیگر نیازی نیست که هزینه بالایی برای خرید فیلم‌های عکاسی کرد.
● سرعت بالا: به علت اینکه نور به طور مستقیم به منظره یاب اپتیکال از طریق مکانیسم آینه در دوربین تابیده می‌شود، تصویر روبروی لنز بدون تاخیر در منظره‌یاب اپتیکال دوربین نمایان می‌شود و این به معنای این است که زمان کمتری صرف تمرکز بر روی کادر خود خواهید کرد و در نتیجه زمان بیشتری در اختیار شما است.
● سنسور بزرگ: در حالی که بالا بودن رزولوشن یا همان مگاپیکسل در دوربین‌ها موجب بالا رفتن کیفیت تصویر می‌شود، برخلاف حسگرهای موجود در دوربین‌های گوشی‌های هوشمند وجود حسگرهای بزرگ در دوربین‌های DSLR موجب کیفیت بسیار بالای تصاویر می‌شود. حسگر بزرگ‌تر یعنی دریافت نور بیشتر، پس علاوه بر اینکه کیفیت تصاویر در دوربین‌های DSLR بالا است، در فضاهای کم نور نیز به واسطه وجود سنسورهای بزرگ، این دوربین‌ها عملکرد خوبی دارند.
● تجهیزات و لوازم جانبی متنوع: تجهیزات بسیاری مانند انواع مانت‌ها، فلاش‌ها و تریگرها با دوربین‌های DSLR سازگاری دارند و این تجهیزات به شما قابلیت‌های بسیاری در راحتی در استفاده و همچنین استفاده خلاقانه از این دوربین‌ها فراهم می‌کنند و می‌توانید با این لوازم جانبی، تجربه‌ای منحصربه‌فرد در عکاسی داشته باشید.

پیشنهاد سردبیر

آیا این خبر مفید بود؟

نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید :

نظر شما

اخبار ویژه